Maatschappelijk werk

Eigen kracht overleg

Soms zijn er problemen die zo ingewikkeld lijken dat je er zonder hulp van anderen niet uitkomt.

 

Naast hulp bij het maatschappelijk werk bestaat de mogelijkheid om met Eigen Kracht je problemen aan te pakken via een bijeenkomst met familie, vrienden en andere betrokkenen, geleid door een Eigen Kracht coördinator. Altijd staan in deze bijeenkomst jouw eigen concrete hulpvragen centraal.

 

Tijdens een Eigen Kracht overleg worden ‘met elkaar’ de hulpvragen besproken en wordt er vervolgens een plan gemaakt die een oplossing kan zijn voor de hulpvraag. In het plan spreekt men af wie wat doet en wanneer iedereen weer samenkomt om te evalueren.

 

De Eigen Kracht coördinator gaat samen met jou, je hulpvraag verduidelijken. Jij bepaalt ook wie je bij de bijeenkomst wilt uitnodigen. Het kan wenselijk zijn om je betrokken hulpverlener ook uit te nodigen. Vervolgens regel je samen met de Eigen Kracht coördinator een locatie en tijdstip. Een bijeenkomst kan in korte tijd worden geregeld, het is net waar diegene behoefte aan heeft! Na de bijeenkomst zal het plan worden uitgewerkt door de Eigen Kracht coördinator. Het plan is leidend voor het vervolg van de hulpverlening. In dit plan komen ook de afspraken te staan wie wat doet en wanneer er weer geëvalueerd wordt. Te allen tijde staat de eigen verantwoordelijkheid voorop. 
Een Eigen Kracht overleg brengt regie weer in eigen hand!

 

Ons team Eigen Kracht coördinatoren staan klaar om u te helpen met uw hulpvragen. Woont u in de gemeente Delfzijl, Appingedam of Loppersum en leeft u in een situatie zoals hierboven beschreven? Of wilt u weten of u in aanmerking komt voor een Eigen Kracht overleg door onze Eigen Kracht coördinatoren? Neem dan contact op met de projectcoördinator Eigen Kracht overleg Bindra Pitai via e-mail: b.pitai@s-w-d.nl