Trainingen

Grip en Glans

Als u ouder wordt, verandert uw situatie. Sommige veranderingen zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen en het hebben van meer tijd. Andere veranderingen zijn minder prettig, zoals de achteruitgang van gezondheid, het wegvallen van een vaste dagindeling, of verlies van dierbaren. Door dit soort veranderingen kunnen mannen en vrouwen daarom de behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op hun leven en om hun leven een beetje meer glans te geven.

 

De cursus ‘Geef uw leven een beetje meer GLANS’ is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen. Met deze cursus bieden we u ondersteuning in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om uw tijd prettiger in te vullen en in het aanleren van vaardigheden om zelf actief bij te dragen aan de glans van uw eigen leven.

 

De cursus is bedoeld voor mannen en vrouwen van 50 jaar of ouder die wonen in de gemeente Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Als u verder één of meerdere van de volgende stellingen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is deze cursus erg geschikt voor u.

  • Ik mis soms mensen en gezelligheid om me heen;

  • Mijn kennissenkring kan wel wat uitgebreider;

  • Ik vind dat ik te weinig leuke bezigheden heb;

  • Ik wil wel iets ondernemen, maar ik stel het steeds uit.

 

Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren waarop u het leven wat meer glans kunt geven. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf, waarbij elke letter van het woord GLANS een schijfje inneemt. De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf. De glansschijf gaat niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven.

Concrete onderwerpen zijn:

  • positief zijn en blijven;

  • initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen.

 

De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 2-2½ uur en biedt ruimte om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te oefenen. Na een aantal weken volgt een terugkombijeenkomst. Wilt u meer informatie over de cursus, neem dan contact op met de SWD, tel. nr. 0596 – 650 787.