Inburgering en integratie

Maatschappelijke begeleiding

SWD biedt begeleiding aan mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en in de gemeenten Delfzijl, Appingedam of Loppersum (komen te) wonen. De vluchteling wordt wegwijs gemaakt in de omgeving en bekend gemaakt met de Nederlandse samenleving. Er wordt bijvoorbeeld praktische hulp geboden bij het begrijpen van brieven, het invullen van formulieren, het afsluiten van een verzekering of het leren omgaan met geld.

 

Verder is de maatschappelijke begeleiding gericht op de integratie van de vluchteling in de Nederlandse samenleving. Integratie betekent deelnemen aan de samenleving. Het vinden van een woning, school, huisarts, (vrijwilligers)werk, maar ook verenigingsactiviteiten zijn belangrijk om deel te nemen aan de Nederlandse samenleving. Het is de taak van SWD om de vluchteling hierin te begeleiden en ondersteunen.

 

De maatschappelijke begeleiding wordt door vrijwilligers gegeven die hierbij ondersteund worden door de professionals van SWD.

 

Zelf vrijwilliger worden?

SWD is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor maatschappelijke begeleiding. Bent u hierin geïnteresseerd? Dan kunt u contact opnemen met Andrea Molina of Wilko Middel via telefoonnummer 0596 – 650 787.

 

Onder het kopje vrijwilligerswerk vindt u meer informatie.

Locatie Delfzijl

Waddenweg 4
9933 KH Delfzijl
Telefoon 0596 - 650 787
E-mail info@s-w-d.nl

Locatie Appingedam

Stadshaven 23

Locatie Loppersum

Stationslaan 10

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

via 0596 - 650 787

Postadres
Postbus 248
9930 AE  DELFZIJL

Contactformulier algemeen (alle velden invullen svp zodat goed verwezen kan worden naar de juiste persoon)

Ik ga er mee akkoord dat mijn gegevens worden bewaard, zoals beschreven in de Privacy Verklaring