Zoeken
  • Automatisering SWD

Bezoek aan de Bibliotheek


Op vrijdagmiddag 24 mei kwamen 10 vrouwelijke statushouders (vier afkomstig uit Eritrea en zes uit Syrië) naar de Bibliotheek in Appingedam. Zij kregen daar een rondleiding en informatie over Boekstart voor ouders en baby’s, de VoorleesExpress voor ouders en kinderen 2-8 jaar, het Taalhuis en over het lid worden van de bibliotheek. Vooraf was er ruim de gelegenheid voor een babbeltje onder het genot van koffie of thee, behalve voor de dames die vastten in verband met de Ramadan.

Vijf kinderen zijn lid van de bibliotheek geworden en twee gezinnen willen starten met voorleesExpress. Het was een zeer gezellige middag. De vrouwen vonden het heel leuk om in contact te komen met andere vrouwen en ook vonden ze het fijn om hun Nederlands te oefenen.

We willen vrouwen in contact brengen met bewoners, verenigingen en bedrijven van Appingedam. Ook willen we hen kennis te laten maken met wat georganiseerd wordt in Appingedam. Op deze manier hopen we dat nieuwkomers zich verbonden voelen met hun woonplaats, waardoor de ze zich thuis voelen. In de planning staat nog: samen koken, rondvaart in Appingedam en een interculturele middag voor ouderen organiseren. Deze activiteiten worden georganiseerd door een professional en 2 vrijwilligers.


52 keer bekeken

Locatie Delfzijl

Waddenweg 4
9933 KH Delfzijl
Telefoon 0596 - 650 787
E-mail info@s-w-d.nl

Locatie Appingedam

Stadshaven 23

Locatie Loppersum

Stationslaan 10

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

via 0596 - 650 787

Postadres
Postbus 248
9930 AE  DELFZIJL

Contactformulier algemeen (alle velden invullen svp zodat goed verwezen kan worden naar de juiste persoon)

Ik ga er mee akkoord dat mijn gegevens worden bewaard, zoals beschreven in de Privacy Verklaring