Zoeken
  • Automatisering SWD

Molen Adam verlicht in het teken van geweld tegen vrouwen


De Molen Adam op het Molenbergplein in Delfzijl wordt in november en december 16 dagen lang verlicht met een oranje kleur. De gemeente Delfzijl doet dit vanwege de Orange the World campagne waarbij op deze manier aandacht wordt gevraagd voor het stoppen van alle vormen van geweld tegen meisjes en vrouwen.

Van 25 november, de internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de internationale Dag van de Rechten van de Mens, vinden 16 dagen acties tegen geweld tegen vrouwen plaats. Dit is een initiatief van de Verenigde Naties. En van de acties is onder andere het uitlichten van een kenmerkend gebouw of standbeeld tijdens de Orange the World campagne. De kleur oranje staat symbool voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereldwijd worden gebouwen zoals het Empire State Building oranje belicht maar ook in Nederland werden bijvoorbeeld de Erasmusbrug en het Vredespaleis oranje belicht. In Nederland zijn UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van de Soroptimisttclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, aanjagers van de campagne.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Afsaneh Moghadam: a.moghadam@delfzijl.nl


15 keer bekeken

Locatie Delfzijl

Waddenweg 4
9933 KH Delfzijl
Telefoon 0596 - 650 787
E-mail info@s-w-d.nl

Locatie Appingedam

Stadshaven 23

Locatie Loppersum

Stationslaan 10

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

via 0596 - 650 787

Postadres
Postbus 248
9930 AE  DELFZIJL

Contactformulier algemeen (alle velden invullen svp zodat goed verwezen kan worden naar de juiste persoon)

Ik ga er mee akkoord dat mijn gegevens worden bewaard, zoals beschreven in de Privacy Verklaring