Trainingen

Schuldpreventie

Niet uit komen aan het einde van de maand, rood staan bij de bank, deurwaarders aan de deur, een pinpas die bij de kassa aangeeft dat er onvoldoende saldo is. Het zijn zo maar wat voorbeelden die we wel kennen maar die we liever niet bij onszelf zien gebeuren. Wat onschuldig begint met het laten liggen van die ene rekening wordt uiteindelijk een groot probleem waar hulp aan te pas moest komen.

 

Herkent u deze situaties en vraagt u zich af hoe u deze situaties kunt voorkomen? Of wat u kunt doen als u al in deze situatie zit? Er zijn mogelijkheden om het zelf op te lossen en u kunt hulp krijgen van hulpverleners of instanties zoals bij de sociale dienst of het maatschappelijk werk. De SWD helpt u tijdens de Training Schuldpreventie met het ordenen van uw administratie, zorgt voor advies en tips op maat en zet samen met u een begroting op zodat u nooit meer voor onverwachte situaties komt te staan. Ook wordt aandacht besteed aan inkomen vergroten, uitgaven verkleinen, financiële voorzieningen, reclame en verleiding en de rol van kinderen in het budget. Ook worden er af en toe huiswerkopdrachten gegeven.

 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om aan deze cursus deel te nemen? Meldt u aan bij het maatschappelijk werk voor meer informatie hierover. Als er voldoende aanmeldingen zijn wordt weer gestart met een cursus.

Locatie Delfzijl

Waddenweg 4
9933 KH Delfzijl
Telefoon 0596 - 650 787
E-mail info@s-w-d.nl

Locatie Appingedam

Stadshaven 23

Locatie Loppersum

Stationslaan 10

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur

via 0596 - 650 787 en daarna tot 17.00 uur alleen voor crisiszaken via het crisisnummer 06 - 3069 4229

Postadres
Postbus 248
9930 AE  DELFZIJL

Contactformulier algemeen (alle velden invullen svp zodat goed verwezen kan worden naar de juiste persoon)

Ik ga er mee akkoord dat mijn gegevens worden bewaard, zoals beschreven in de Privacy Verklaring