Recente berichten

Inspiratiesessie ‘Positieve Gezondheid’ bij Vrijwilligers Netwerk Wagenborgen

Dinsdag 8 juli jl. hebben Jolanda Fritsma van Zorgbelang Groningen en Welzijnscoach Bokko Jan Huitema van Stichting Welzijn en Dienstverlening op verzoek van het Vrijwilligers Netwerk Wagenborgen (VNW) een inspiratiesessie over ‘Positieve Gezondheid’ verzorgd voor een groep vrijwilligers van VNW.

Positieve gezondheid is een benadering van gezondheid waarbij er wordt uitgegaan van de kracht van mensen en minder vanuit ziekte, de mens staat centraal. Hierbij wordt uitgegaan dat positieve gezondheid uit 6 dimensies bestaat, namelijk:

  • Lichaamsfuncties

  • Mentaal welbevinden

  • Zingeving

  • Kwaliteit van leven

  • Meedoen

  • Dagelijks functioneren

Positieve gezondheid krijgt een centrale plaats in het project “Zorg Nabij”. Dit is een vervolg op het project “Wind in de zijlen”. Voor “Zorg Nabij” heeft de gemeente Delfzijl besloten opnieuw samen te werken met Zorgbelang Groningen, tevens is Stichting Welzijn en Dienstverlening hierbij betrokken. Binnen dit nieuwe project zullen verschillende inspiratie sessies en trainingen verzorgd worden over positieve gezondheid.


Nieuwsarchief SWD

Locatie Delfzijl

Waddenweg 4
9933 KH Delfzijl
Telefoon 0596 - 650 787
E-mail info@s-w-d.nl

Locatie Appingedam

Stadshaven 23

Locatie Loppersum

Stationslaan 10

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

via 0596 - 650 787

Postadres
Postbus 248
9930 AE  DELFZIJL

Contactformulier algemeen (alle velden invullen svp zodat goed verwezen kan worden naar de juiste persoon)

Ik ga er mee akkoord dat mijn gegevens worden bewaard, zoals beschreven in de Privacy Verklaring