Financiële hulp

Sociaal raadsliedenwerk

Regelgeving is ingewikkeld. Hoe weet je precies waar je recht op hebt en welke regels zijn er? Wat betekent een brief van een instantie, hoe dien ik bezwaar in, welke stappen moet ik ondernemen bij een scheiding? Kortom, in al die situaties met (sociaal) juridische kanten waar u wat meer van wilt weten, kunt u bij Bureau Sociaal Raadslieden (BSR) terecht. U krijgt hier gratis en deskundig advies op allerlei gebied zoals: uitkeringen, wonen, financiën, echtscheiding, schulden, belastingen, studiefinanciering, huurkwesties, toeslagen, ontslag en arbeidsongeschiktheid.

 

Tijdens het eerste gesprek bij BSR wordt uw vraag of probleem in kaart gebracht, wat u eventueel al zelf hebt geprobeerd en wat er moet gebeuren. Soms is dat het verstrekken van informatie en is één gesprek voldoende. Het kan ook zijn dat er vaker overleg nodig is, bijvoorbeeld als er brieven moeten worden geschreven of informatie ingewonnen. Of dat in overleg met u een afspraak wordt geregeld met bijvoorbeeld een advocaat of notaris.

 

BSR is onafhankelijk en voor de uitvoering van het werk is geen verantwoording verschuldigd aan de overheid (gemeentelijk, landelijk of provinciaal) of aan uitkeringsinstanties. Al uw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en uw privacy wordt zo goed mogelijk gewaarborgd. Alleen met uw instemming wordt contact met andere instanties of personen opgenomen.