Trainingen

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

Sociale Vaardigheidstraining voor kinderen

 

Zit je in groep 5/6 of 7/8 van de basisschool en wil je leren hoe je goed met andere kinderen omgaat, hoe je voor jezelf opkomt en hoe je moeilijke situaties aanpakt? Dan is de SoVatraining vast wat voor jou!


Heb jij dat ook wel eens? Kritiek op een ander maar je durft dit niet te zeggen? Vind je het soms ook moeilijk om een praatje te maken? Of om tegen iemand ‘nee’ te zeggen? In deze cursus leer je onder meer hoe je aardige dingen zegt over jezelf en anderen, nee zeggen op een goede manier, gevoelens herkennen en grenzen stellen.


Aan de cursus kunnen 8 kinderen meedoen. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. Voor je aan de cursus begint word je met je ouder/verzorger uitgenodigd voor een gesprek. In dit gesprek kun je vertellen wat je wilt leren en hoor je of je kunt meedoen. Je krijgt een werkboek en na afloop ontvang je een certificaat. Je ouders worden via een ouderavond geïnformeerd over de dingen die tijdens de cursus aan de orde komen.

 

Lijkt het je wat? Meld je aan via het spreekuur van het maatschappelijk werk of via de CJG. Bij voldoende deelname wordt weer een cursus gestart.