Financiële hulp

Steunpunt Administratie

Formulieren, brieven, regelingen, soms is het te ingewikkeld om daar alleen op te reageren of mee om te gaan. Wat betekent een brief die u heeft ontvangen, hoe vraag je een uitkering aan, hoe zoek je de juiste stukken bij elkaar voor een aanmelding bij Intergemeentelijke Sociale Dienst noordoost (ISD) of Volkskredietbank (VKB)? In al dit soort situaties kunnen de vrijwilligers van het Steunpunt Administratie u daarbij helpen. Samen kunt u de brieven doorlezen of de gevraagde formulieren invullen. Ook kan er gekeken worden of u nog recht hebt op een voorziening en kunnen ze helpen met uw aanmelding bij ISD of VKB, zodat deze goed verloopt. Ook kunt u samen uw administratie ordenen.

 

De mensen van het Steunpunt Administratie zetten zich vrijwillig in voor anderen. Ze helpen door samen met u te kijken wat u zelf kunt doen en ondersteunen u wanneer dat niet lukt. De hulp is kortdurend en gericht op een tijdelijke ondersteuning met het vooruitzicht om het zelf weer te doen.

 

Deze hulp is gratis!

In verband met Covid-19 is het noodzakelijk om een afspraak te maken. U kunt ons bereiken via de receptie met het telefoonnummer 0596 - 650 787, op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Ook kunt u mailen naar info@s-w-d.nl.

Op het tijdstip van uw afspraak kunt u langskomen. Het spreekuur wordt gehouden op de volgende locaties:

Delfzijl

Woensdag van 9-12 uur

De Kajuit, Prins Bernhardlaan 26A

  

Appingedam

Dinsdag van 13.30-16.30 uur

Aswa gebouw, Burg. Klauckelaan 16

De vrijwilligers kijken wat er aan de hand is en kunnen bij korte vragen ter plekke behulpzaam zijn. Wanneer er meer hulp nodig is wordt er gekeken welke vrijwilliger beschikbaar is voor een meer uitgebreide afspraak en/of huisbezoek. Men wordt dan in principe binnen 2 weken gebeld voor het maken van deze afspraak.

 

Het Steunpunt Administratie is een samenwerkingsverband tussen de Formulierenbrigade (SWD) en Thuisadministratie (Humanitas).