Vrijwilligerssteunpunt

Vrijwilligerswerk is van groot maatschappelijk belang. In Nederland zetten ruim 4 miljoen mensen zich met regelmaat vrijwillig in voor anderen.    

 

In allerlei sectoren van onze maatschappij doen ze onbetaalbaar goed werk. Denkt u maar aan al diegenen die zich in de zorginstellingen bezig houden met patiënten en bewoners. Mensen die in de sportwereld het vervoer verzorgen van kinderen naar wedstrijden en zij die zich in hun vrije tijd bezig houden met sociale en culturele activiteiten in eigen wijk of dorp.

 

Kortom, als vrijwilliger draag je op een prachtige manier bij aan de rijke diversiteit van de samenleving. Mensen die vrijwilliger willen worden vinden doorgaans zelf hun weg in het brede aanbod. Diegenen die zich nog willen oriënteren kunnen in Nederland terecht bij een groot aantal steunpunten voor vrijwilligerswerk.

 

Het VrijwilligersSteunpunt is het gemeentelijke steunpunt voor vrijwilligerswerk in de gemeenten Delfzijl en Appingedam. Ze draagt met haar activiteiten bij aan de ondersteuning en ontwikkeling van het vrijwilligerswerk op lokaal niveau. De dienstverlening is gratis en gericht op individuen, organisaties en de lokale samenleving.

Provinciaal wordt samengewerkt met andere organisaties voor Vrijwilligerswerk via vrijwilligersgroningen.nl